Θεματικές Ενότητες

Αρθρογραφία για τα πνευματικά δικαιώματα κυρίως νομικού περιεχομένου. Εδώ παρατίθονται οι περισσότερες κατηγορίες πνευματικών δικαιωμάτων. Από τα εμπορικά σήματα μέχρι τα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα, τα συγγενικά δικαιώματα και τα έργα συνεργασίας. Η φωτογραφία και οι τέχνες.

Σε αυτή την ενότητα εξετάζουμε το δίκαιο σε συνάρτηση με το διαδίκτυο.  Συνεχώς εμπλουτιζόμενη νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων και του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Παραδοσιακές εκφάνσεις της ατομικής και κοινωνικής ζωής που επηρεάζονται από τον παγκόσμιο ιστό.

ipl.gr

Όλα τα τεχνολογικά νέα που κέντρισαν το ενδιαφέρον μας. Τεχνολογίες που έρχονται στο άμεσο ή στο απώτερο μέλλον. Ότι είναι καινοτόμο. Προσπαθούμε να καταλάβουμε που μας οδηγεί η τεχνολογική πρόοδος.

Ότι πιο ενδιαφέρον, ότι πιο σύγχρονο στο χώρο του ποινικού δικαίου. Το έγκλημα απέκτησε γνήσια ηλεκτρονική μορφή.  Παράνομη πρόσβαση σε συστήματα πληροφοριών των άρθρων 370Β, 370Γ, 370Δ και 370Ε ΠΚ. Απάτη με υπολογιστή 386Α ΠΚ. Πορνογραφία ανηλίκων 348Α ΠΚ και Πορνογραφικές Παραστάσεις Ανηλίκων 348Γ ΠΚ.

Γενικά και ειδικά θέματα που αφορούν το blockchain και τα κρυπτονομίσματα. Ειδικές αναφορές στο δίκαιο και όλες οι εξελίξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Γενικά και ειδικά θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων.

Το μέλλον είναι εδώ. Προσέγγιση ηθικής τάξης που θα εμπλουτίζεται με νομικές σκέψεις όπως διαμορφώνονται στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.  

Τεχνολογία και Δίκαιο 

Ότι δεν εμπίπτει στις υπόλοιπες θεματικές ενότητες ή εξετάζεται με διαφορετική προσέγγιση.

Μιλήστε απευθείας μαζί μας


IPL

info@ipl.gr

Κεντρικός Τομέας - Αθήνα. Λεωφ. Αλεξάνδρας & Κόνιαρη 114 71

Powered with Zyro.com